Minustako ravitsemusterapeutti?

cropped-img_20160715_1808591.jpg

Hei kaikki ihanat lukijat, jotka olette löytäneet tänne mun uuden blogin maailmaan. Tervetuloa!

Ajattelin blogin olevan hyvä keino jakaa ajatuksiani opiskeluajastani ravitsemusterapeutiksi. Ajatus ravitsemukseen liittyvästä blogista heräsi kun sain kuulla päässeeni opiskelemaan ravitsemustieteitä Itä-Suomen Yliopistoon syksyllä 2016, mutta blogin perustaminen on nyt hieman viivästynyt ja olenkin jo edennyt opinnoissani toisen vuoden puoliväliin. Aihe, josta tulen kirjoittamaan herättää nykyään kovin paljon mielipiteitä ja vastakkainasettelua mediassa. Koen siis ravitsemukseen liittyvän blogin haasteena itselleni tutkailla aihetta monesta näkökulmasta tiedostaen, ettei mikään asia ole mustavalkoinen. Ei myöskään se, kuinka kenenkin kuuluisi syödä.

Olen siis toisen vuoden ravitsemustieteen opiskelija, 24-vuotias, alunperin Pohjois-Suomesta kotoisin oleva rempseä papupata. Innostukseni ravitsemukseen poikii varmasti ihan lapsuudesta asti, sillä olen aina joutunut laajojen ruoka-aineallergioiden vuoksi noudattamaan tiukkaa erityisruokavaliota. Muutenkin hyvinvointi kokonaisuudessaan on aina kiinnostanut minua ja koen ravitsemuksen olevan suureksi osin liikunnan ohella yksi merkittävimmistä tekijöistä terveyteen liittyen. Syömisen ja ravitsemuksen suhteen koen olevani melko rento ja avoin. Haluan siis jakaa omaa ajatusmaailmaa syömisestä ja ruoasta teidän kanssa.

Matkustaminen on ollut myös iso osa elämääni ja uudet kulttuurit kiehtovat minua monella eri tapaa. Olen myös opinnoissani huomaamattani hakeutunut kansainväliseen ympäristöön. Toimin viime syksynä tuutorina vaihto-opiskelijoille, sivuaineopintoni koostuvat kansainvälisiin tehtäviin valmentavista opinnoista ja aion suorittaa mm. kandivaiheen harjoittelun sekä opiskeluvaihdon ulkomailla. Tulen varmasti avaamaan ajatuksiani myös tähän aiheeseen liittyen sekä ruoan että opiskelujen näkökulmasta.

Tulen kertomaan teille myös siitä, mikä minusta tulee isona. Mitä ravitsemusterapeutti tekee, missä ravitsemusterapeuttina voi työskennellä ja mistä opinnot koostuvat. Tietysti itselläni ei ole vielä omakohtaista kokemusta ravitsemusterapeuttina toimimisesta, mutta toivottavasti vielä joku päivä pääsen jakamaan oppimaani muillekin, jotka haluavat saavuttaa ravitsemuksen kautta terveemmän arjen ja elämän.

Toivon teiltä lukijoilta mielipiteitä, ajatuksia, kysymyksiä ja kiinnostusta aiheeseen. Yksilöiden kokemukset sekä ajatukset ruokaan ja syömiseen liittyen ovat se suurin syy miksi tälle alalle olen hakeutunut, joten otan teidän kommenttejanne mielellään vastaan!

Tervetuloa seuraamaan!! ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s