Opiskeluvinkkejä menevään arkeen

Nyt on viime viikot meinannut pukata pientä kiirettä opintojen kanssa. Ensi keväänä tulevan vaihdon vuoksi olen päättänyt suorittaa koko ensi kevään tyhjäksi, kirjoittaa kandin jo kesällä pois alta sekä tehdä pakollisen määrän sivuaineopintoja myös ennen vaihtoa. Olen onnistunut haalimaan tavallisen kakkosvuoden kurssimäärän lisäksi nyt lähes kymmenen lisäkurssia tälle keväälle. Tekemistä siis riittää.

Päätin ystäväni kanssa tammikuussa Uuden-Seelannin matkan jälkeisissä höyryissä varata pääsiäisviikolle matkan Lontooseen, jotta saa kevään keskellä vähän hengähtää. Se onkin tuonut opiskeluaikatauluun oman mausteensa, sillä halusin saada viikon tyhjennettyä palautettavista tehtävistä ja nyt onkin viimeiset pari päivää mennyt konetta naputellessa.

Nyt tässä pilvien yläpuolelle Englantia kohti lentäessä päätimme kerätä pienen listan opiskeluvinkkejä menevän arjen helpottamiseksi.

IMG_20180331_115919_570[11070].jpg

Kalenteri

Kirjaa ylös kaikki tehtävät mitä pitäisi olla milloinkin suoritettuna ja palautettuna. Itse tykkään pitää samassa kalenterissa kaikki koulu- ja työmenot ylhäällä, jotta näen selkeästi missä pitää olla milloinkin. Myös esimerkiksi ryhmä- ja paritöiden osalta olisi hyvä päättää ajoissa jo kurssin alussa aikataulu koko ryhmän yhteisille tapaamisille, jotta saat ne mahdutettua kalenteriisi. Opiskelun pääpiirteittäinen aikatauluttaminen on ollut mielestäni hyödyksi. Kun on mustaa valkoisella, voi asiat selkeytyä myös pään sisällä. Mikä onkaan sen parempaa, kuin saada todo-listasta rustattua tehdyt tehtävät!

Opiskeluvälineet

Nykyään todella suuri osa opinnoista tehdään tietokoneella ja onkin hyvin tärkeää sujuvan opiskelun kannalta, että olisi hyvin toimiva tietokone käytössä. Itse pyrinkin heti opintojen alussa panostamaan hyvään ja kevyeen kannettavaan tietokoneeseen, jonka saan kätevästi kannettua mukana. En ole kyllä hetkeäkään katunut tätä sijoitusta, sillä esimerkiksi viimeisen viikon aikana olen opiskellut yliopistolla, kotona, bussissa, kahvilassa, vierailla, ostoskeskuksessa ja nyt viimeiset tehtävät sain palautettua vielä täällä lentokoneessa. Läppäri on tunnollisesti kulkenut mukana.

Syö, juo ja liiku

Muista syödä säännöllisesti ja hyvin! Aivot eivät jaksa jyllätä ilman ruokaa. Ja jos ei jostain syystä oikein jaksaisi keskittyä, kannattaa ottaa opiskelusnäkiksi jotain kivaa ja mieltä piristävää. Myös kupponen teetä tai kahvia voi saada ihmeitä aikaan. Myös riittävä veden juonti on oleellista. Liikunta saa veren kiertämään ja esimerkiksi koulumatka kävellen antaa happea ja hyötyliikuntaa sekä voi saada ajatukset välillä muualle.

Opiskeluympäristö

Niin kuin jo aiemmin kirjoitinkin, opiskeluympäristöni voivat olla hyvinkin vaihtelevia. Omaa opiskeluani helpottaa se, että keskittymiseni ei vaadi täysin hiljaista ja virikkeetöntä tilaa. Nautin oikeastaan jos vaihdan välillä maisemaa ja menen esimerkiksi kahvilaan muutamaksi tunniksi tekemään jonkun kouluhomman kahvikupposen äärelle. Tietysti tärkeää on löytää itselleen sopiva ympäristö, missä kokee olevansa tehokkaimmillaan.

mytomatoes.com

Aivan huippu sivusto opiskelun aikatauluttamiseen. Ideana on opiskelun jaksottaminen 25 minuutin jaksoihin, joiden välissä pidetään aina 5 minuutin tauko. Olen kokenut sivuston erittäin hyödylliseksi etenkin tentteihin lukiessa. Jokaisen 25 minuutin jakson jälkeen kirjoitetaan ylös mitä on saanut luettua/tehtyä ja kun lopettaa, näkee päivän tulokset! Keskittyminen riittää yleensä tuon 25min jonka jälkeen voi esimerkiksi selata 5 minuuttia Instagramia tai käydä keittämässä teetä.

Erilaiset opiskelumetodit

Kaikilla on todella erilainen tapa oppia. Itse huomaan oppivani parhaiten käyttämällä mahdollisimman monipuolisesti erilaisia opiskelutekniikoita. Varsinkin pääsykokeisiin lukiessa sovelsin erilaisia opiskelumetodeja muistikorteista videoihin ja erilaisiin muistiinpanoihin. Kuitenkin yliopistokurssien opiskelussa on kurssista riippuen erilaiset tarpeet ja vaatimukset, joten sitten on aina mentävä sen mukaan mitä on tehtävänä. Itse olen myös saanut paljon iloa ja apua opiskelukavereista ja monet koulutyöt on toteutuneetkin paljon monipuolisemmin porukassa.

Muista lomailla

Monen opiskelijan arki sisältää opintojen lisäksi myös työtä ja harrastuksia. Välillä on hyvä irrottautua kaikesta tekemisestä ja ottaa pieni hengähdystauko jossain muualla.

 

Mitä vinkkejä sinä antaisit opiskeluun?

♥ Marika

2 Comments Lisää omasi

 1. Pinja sanoo:

  Onpas sulla kivan oloinen blogi 🙂 Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, jään kyllä seurailemaan! Sellanen kysymys olisi, että millainen työllisyys ravitsemustieteen koulutuksen saaneilla on? Netistä löytyy tosi vähän tietoa tästä ja olis kiva saada asiaan ihan opiskelijan näkökulmaa. Harkitsen hakevani ensi vuonna opiskelemaan ravitsemustiedettä, joten siksi kyselen!

  Tykkää

 2. SALUD sanoo:

  Pinja, kiitos hurjasti kommentista ja on ihan tosi kiva kuulla, että olet tykännyt jutuista ja jäät seurailemaan jatkossakin! 🙂
  Meiltä valmistuneet työllistyvät todella hyvin. Alallamme on niin paljon erilaisia mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen, että varmasti töitä riittää. Ja ravitsemus tulee aina olemaan osa ihmisten elämää ja etenkin nykyään puhuttaa ihmisiä todella paljon. Työtehtävät vaihtelevat tukimustyöstä sairaanhoitotyöhön ja esimerkiksi eilen kävin kuuntelemassa ravitsemusterapeuttia, joka toimii myös tietokirjailijana. Ravitsemusalasta on mahdollista tehdä just itelleen sopivaa valmistumisen jälkeen.
  Suosittelen ihmeessä hakemaan ravitsemustieteelle, sillä olen itse ainakin tykännyt hurjasti!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s