Terveisiä Arubalta!

IMG_20180521_210223_731[12787]

IMG_20180521_210137_467[12788]

Viimeiset pari vuorokautta on ollu niin mielenkiintoiset ja täynnä erilaisia tunteita, että niitä on hieman haastavaa edes mahduttaa tähän tekstiin. Kuten jo aiemmin täällä kerroin, nämä kuusi viikkoa täällä Karibian pienellä saarella sisältävät uuden oppimista ja itsensä haastamista kandivaiheen harjoittelun merkeissä. Harjoittelupaikkana on siis paikallinen vaihtoehtoisen lääketieteen klinikka, jossa pyritään parantamaan ihminen kokonaisvaltaisesti erilaisilla hoidoilla ravitsemuksesta akupunktioon ja suolihuuhteluun.

”Ruokapöytäkeskusteluissa nousi teemoja mm. ravitsemuksesta, hammaslääketieteestä, akupunktiosta, anatomiasta, kemiasta, Yhdysvaltojen politiikasta ja ties mistä muusta.”

Laskeuduttuani tälle minisaarelle tunteet olivat jo heti pinnassa. Kaikki erilaiset tunteet! Harjoittelupaikkaani pitävä lääkäri oli minua vastassa, ja jo 15 minuutin automatkan aikana olimme jutelleet allergioistani, veriryhmästäni, lapsuudestani sekä olin saanut jo kutsun heidän mukaansa illalliselle muutaman tunnin päähän. Kerkesin perille päästyäni peseytyä ja vaihtaa vaatteet, jonka jälkeen suuntasimmekin tämän omistajapariskunnan kanssa heidän potilaansa tarjoamalle illalliselle hienoon ravintolaan. Ruokapöytäkeskusteluissa nousi teemoja mm. ravitsemuksesta, hammaslääketieteestä, akupunktiosta, anatomiasta, kemiasta, Yhdysvaltojen politiikasta ja ties mistä muusta. Melkein vuorokauden kestäneen matkustuksen ja vähäisten nukuttujen tuntien jälkeen, kellon ollessa Suomen aikaa noin viisi aamulla, voin sanoa, että ei ihan löytynyt englanniksi vastausta, kun minulle esitettiin kysymyksiä mm. sappirakon toiminnasta. Suoraan siis asiaan!

IMG_20180521_205817_590[12783]

Majoitun ilmaiseksi tällaisessa ulkorakennuksessa, joka on tehty konttiin. Puitteet ovat melko autenttisen alkeelliset. Huoneessani on parvi, pöytä, jääkaappi ja mikro. Pikku huoneistoni ei ole kovin tiivis eli luonto on melko läsnä äänillään. WC ja suihku löytyvät erillisestä rakennuksesta. Omistajapariskunta asuu myös tässä samaisessa pihapiirissä ja heidän suurempi keittiönsä on myös minun käytettävissä. Itse klinikka, eli harjoittelupaikka, on erillisissä pienissä rakennuksissa tässä pienen puutarhan ympärillä. Kaikki tilat ovat suhteellisen avoimia ja lämmin tuulenvire käy joka paikassa. Tiloista ja ympäristöstä huokuu tälle paikalle sopiva autenttinen tunnelma.

IMG_20180521_100808_254[12785]

Ensimmäinen harjoittelupäiväni alkoi kahdeksan aikaan aamulla. Paikkojen esittelyn ja perustehtävien läpikäymisen jälkeen sain kokea millaista olisi tulla potilaana tänne Healing Centeriin. Lääkäri kyseli minulta melko henkilökohtaisia kysymyksiä vihan ja turhautumisen tunteistani, isovanhemmistani, lapsuudestani, kehoni toiminnasta ja monesta muusta. Sen jälkeen hän teki minulle akupunktiohoidon, joka oli omalta kohdaltani melko tunteikas kokemus. Aamu klinikalla oli melko hiljainen potilaiden osalta, joten kävimme paljon läpi lääkärin kanssa anatomiaan, kemiaan ja muihin perusteisiin liittyviä asioita. Puhuimme myös siitä mitä minä haluan tehdä tulevaisuudessa. Keskusteltuamme, lääkäri huomasi tietynlaisen vastakkainasettelun ja ristiriidan siinä, mitä opiskelen Suomessa ja kuinka täällä hoidetaan potilaita. Puhuimme länsimaisen lääketieteen ja kiinalaisen lääketieteen eroista ravitsemuksen osalta. Lähinnä siitä, kuinka paljon yksilöllisemmin täällä pyritään hoitamaan potilaita. Koen todella haasteellisena niin täällä kuin Suomessakin sen, että pitäisi valita ns. puoli, jota edustaa. Haluan pitää silmät auki kaikelle mitä ihmisillä on minulle opettaa ja muodostaa kokonaiskuvaa ihmisen kehosta, toiminnasta ja ruoan merkityksestä. On hienoa, että saan täällä käydä läpi biokemiaan, anatomiaan ja fysiologiaan liittyviä asioita, jotka ovat jo päässeet ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen unohtumaan. Lääkäri vaatii minulta melko paljon, mikä tuntuu hurjalta ja raskaalta, mutta kiitän varmasti tämän reissun jälkeen itseäni siitä, että olen ollut koko ajan oman mukavuusalueeni ulkopuolella.

IMG_20180521_205858_215[12786]

Harjoittelupäivän jälkeen oloni oli kuin rekan alle jäänyt. Tunteita, ajatuksia, minuun kohdistuvia vaatimuksia ja uutta ympäristöä oli todella haastavaa mahduttaa tajuntaan niin nopeasti. Suljettuamme klinikan, pääsin hieman hengähtämään, jonka jälkeen lähdin lääkärin yhdysvaltalaisen vaimon mukaan asioille. Kävimme etsimässä heille laattoja remonttia varten, supermarketeissa, kahvilla ja muilla asioilla. Hän myös näytti minulle lähimmän rannan, jonne on noin 40 minuutin kävelymatka. Sinne täytyy suunnata huomenna. Nyt kuitenkin ennen klinikan aukeamista, alan käymään läpi fermentaatiota ja Suomen kursseihin liittyviä palautettavia koulujuttuja.

Kuten jo mainitsin, että on haasteellista saada tekstiksi sitä tunteiden kirjoa, jota olen täällä tähän mennessä kokenut. Jos jotenkin voin tiivistää, niin luulen, että tulee olemaan hyvin hyvin opettavaiset kuusi viikkoa edessä.

Jos teillä herää jotain kysymyksiä/ajatuksia, niin vastaan niihin mielelläni 🌎

♥ Marika

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s