Lähtölaskenta Namibiaan

thumbnail_img_20190123_115144_317

Enää vähän yli viikko, ja olen yläilmoissa matkalla kohti Namibiaa. Nyt ollaan jo hyvin lähellä pitkään suunnitteilla ollutta yliopistovaihtoa pallon toisella puolella. Päätin jo yliopistoon hakiessa, että haluan ehdottomasti suorittaa osan opinnoistani ulkomailla, ja tietysti tapojeni mukaisesti mahdollisimman erilaisessa kulttuurissa. Heti ensimmäisenä opiskeluvuotena hain ISEP vaihto-ohjelmaan päästäkseni Uuteen-Seelantiin tai Yhdysvaltoihin. Ajatuksena oli, että haluaisin jo toisena vuonna vaihtoon vahvistamaan englannin kieltäni. Nyt jälkeenpäin ajateltuna, oli todella hyvä, että minua ei vielä silloin hyväksytty. Sain ensin tutustua kunnolla ihanaan vuosikurssiini ja viettää arkea poikaystäväni kanssa samassa kaupungissa hieman pidemmän aikaa. Nyt kun on opintoja 2,5 vuotta takana, on ajoitus tälle tulevalle Namibian seikkailulle melko täydellinen.

Miten päädyin lähtemään Namibiaan?

Opintoihimme kuuluu ruokakulttuureihin keskittyvä kurssi, jonka kävin jo ensimmäisen vuoden lopulla. Siellä minuun iski kipinä afrikkalaisesta ruokakulttuurista ja Afrikka kokonaisuudessaan jäi takaraivoon. Kesällä 2017 olin ystäväni järjestämällä retriitillä Etelä-Espanjassa. Kävimme jokivaelluksella, jossa oppaana meillä oli suomalainen, Namibiassa asunut mies. Hän sai ehdottomasti kiinnostukseni heräämään Namibiaa kohtaan, ja silloin päätin, että SINNE. Itä-Suomen Yliopisto järjestää kahdenvälisiä vaihtoja Namibian yliopistoon, joten mikäs sen parempaa. Syksyllä 2017 tein hakemuksen, ja minut hyväksyttiin vaihto-ohjelmaan.

UNAM?

Namibia on Lounais-Afrikassa, Etelä-Afrikan vieressä sijaitseva valtio. Vuonna 1992 perustettu Namibian yliopisto, UNAM, tarjoaa maan korkeinta koulutusta. UNAM:ssa on seitsemän eri tiedekuntaa, joista itse menen humanistisen ja sosiaalisen tieteen tiedekuntaan. Tarkoituksena on vaihdossa keskittyä psykologian opintoihin, mutta kurssini eivät ole vielä täysin varmistuneet. Ajatuksissa on mennä myös paikallisen kielen, Oshiwambon, kurssille.

Missä tulen asumaan?

Yliopiston yhteydessä on asuntola, josta tulen näillä näkymin saamaan oman huoneen. Huoneeseen tulee hommata itse jääkaappi ja hellalevy, sillä siellä ei ole keittiötä. Vessat ja suihkut on jaettavat. Melko autenttisen alkeelliset oltavat tulee olemaan, mutta pääsenpähän suoraan sukeltamaan kulttuuriin kaikilla aisteilla. Myös paviaanit vierailevat kuulemma usein asuntolassa varastelemassa ruokaa ja lainaamassa vessoja.

Ennen lähtöä?

Ennen lähtöä on tarvinnut hankkia erilaisia dokumentteja viisumia varten. Tämä ei kuitenkaan ole ollut yksinkertaisinta, sillä Namibiasta ei ole vieläkään lähetetty minulle hyväksymiskirjettä, jota tarvitsen sekä apurahan hakemista että opiskeluviisumin anomista varten.  Kuitenkin olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman paljon täältä käsin. Minua on varoiteltu jo ennakkoon, että Namibiassa mikään ei mene niin kuin ajattelisi. Asioiden hoitamisessa menee ikuisuus ja ensimmäisinä viikkoina tulee juosta luukulta toiselle ilmottautumassa kursseille ja hommaten tarvittavia papereita yms. Kuulostaa sinäänsä tutulta Etelä-Amerikassa oleskelun jälkeen. Mañana-vaihde siis päälle ja ei kun säätämään.

Olen hyvin vaihtelevin fiiliksin odottamassa ensi viikkoa. Useamman kerran ulkomailla vierailleena tiedän, että alku on yleensä melko vaikea, joten pilvilinnat on nyt jäänyt maalailematta. Myös parisuhteeseen tulee uusi vire, kun sitä yrittää pitää yllä videopuheluilla (jotka toivottavasti toimivat) näkemättä viiteen kuukauteen. Innostuksen- ja jännityksensekaisin ajatuksin siis vielä viettelen viimeisen viikon Suomessa.

Nyt pakkauslistaa rustailemaan!

♥ Marika

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s